Spørsmål og svar (FAQ)


Her svarer vi på de mest vanlige spørsmålene om å reise med kanalbåt på Telemarkskanalen.  

 

 

Kanalbåtenes sesong slutter 10. oktober 2021. Vi starter opp igjen med seilinger ca. 20. mai 2022.

 

Antall plasser om bord

MS Henrik Ibsen er sertifisert for 99 passasjerer.
MS Telemarken er sertifisert for 137 passasjerer.
MS Victoria er sertifisert for 180 passasjerer.

I 2021-sesongen vil kapasiteten mest sannsynlig være lavere som følge av smittevern og restriksjoner knyttet til Covid-19.

 

Barnevogn om bord

Små, sammenleggbare triller er gratis å ta med ombord og det er ikke nødvendig å bestille plass til slike på forhånd. 
Store barnevogner (dypvogn) som skal være med koster kr. 100,-. Plass til disse bestilles sammen med båtbilletten.

 

Bekledning

Sesongen varer fra mai til oktober og det kan være variabelt vær. Vi anbefaler å følge med på værmeldingen for det området du skal reise til og kle deg etter været.

Vi anbefaler de reisende å ta med egnede sko, vindtett jakke, varmt mellomplagg og solkrem.

 

Bespisning om bord

Det er servering av mat og drikke om bord i kanalbåtene under hele seilasen. Mat og drikke er ikke inkludert i ordinære billetter. Alle båtene har restaurant med øl- og vinrettigheter. 

Forhåndsbestilling av mat er ikke nødvendig, men det er mulig å bestille dagens lunsj sammen med båtbillettene på M/S Victoria og M/S Henrik Ibsen. For grupper over 10 personer anbefaler vi forhåndsbestilling av mat. Det er dessverre ikke mulig å reservere fast bord i restauranten.

Medbragt mat og drikke er ikke tillatt på kanalskipene. Mat til små barn kan du gjerne ta med.

 

Bestilling: Bør man forhåndsbestille billetter til kanalbåtene?

Ja, det bør man absolutt gjøre. Har man ikke foretatt en forhåndsreservasjon kan man risikere å måtte stå igjen når kanalbåtene forlater kaien. 
Billetter bestilles online på www.telemarkskanalen.no. 
Ved bestilling over telefon, eller om bord på båten, tilkommer et gebyr på kr 65,- per person. 

 


Betaling

For individuelle reisende skjer hele betalingen ved bestilling (Bank Axcept, Visa eller MasterCard). Billetter bestilles online på www.telemarkskanalen.no. 
Ved bestilling på telefon, eller om bord på båten, tilkommer et gebyr på kr 65,- per person. For grupper gjelder egne betingelser.

 


Honnør, ledsager, student

På kanalbåtene reiser ledsager gratis ved fremvisning av ledsagerbevis. Billettbestilling gjøres på telefon 409 20 000. Vennligst gi beskjed ved billettbestilling om at en i følget har ledsagerbevis.

Det gis ikke rabatt for student og honnør.

 

Hund om bord

Det er lov til å ha med hund om bord, men vi ber om at det tas ekstra godt hensyn til andre passasjerer. Det er ikke anledning til å gå av og på båten for å lufte hunden underveis. Hunden må oppholde seg på dekk, være i bånd og hele tiden under oppsyn av eier. 
Billett for hunden koster kr 300,- per hund per strekning uansett lengden på reisen (gjelder ikke førerhund). På strekningen Lårdal-Dalen koster det kr 150,- pr hund. Billett for hunden betales om bord i båten (kan ikke bestilles online).

NB! Dersom du skal ta buss som en del av reisen, gjør vi oppmerksom på at busselskapene ikke garanterer at hunden kan være med på grunn av hensyn til passasjerer med astma/allergi. 

Det beste for reisende med hund er derfor å ta en tur/retur reise med båt begge veier. Strekninger der dette er mulig på samme dag: Ulefoss-Lunde t/r, Skien-Lunde t/r, Akkerhaugen-Lunde t/r og Dalen-Kjeldal t/r.

 

Kanalbuss

Kanalbussen kjører korresponderende busser slik at man kan kombinere båt og buss, og dermed komme tilbake til utgangspunktet. Link til dagsturer/pakker.

Må man bestille plass på kanalbussene?
Ja, dette gjøres samtidig med kanalbåtbestilling. Link til dagsturer/pakker.

 

Ledsagerrabatt

På kanalbåtene reiser ledsager gratis ved fremvisning av ledsagerbevis. Billettbestilling gjøres på telefon 409 20 000. Vennligst gi beskjed ved billettbestilling om at en i følget har ledsagerbevis.

Det gis ikke rabatt for student og honnør.

 

Parkering

Det er kostnadsfrie parkeringsmuligheter for båtpassasjerer ved alle anløpsstedene langs Telemarkskanalen.

Ved Hjellebrygga i Skien er det påbudt med parkeringsbevis godt synlig i frontruten i bilen. Parkeringsbevis til Hjellebrygga får du på båten før avgang kl. 08.10 og på bussen før avgang kl. 12.00, eller på bookingkontoret på brygga når dette er åpent (2021: 14/6 - 8/8: man-fre 08.00 - 17.30, lør-søn: 09.00 - 14.00). Skal du reise på andre tidspunkter enn 08.10 og 12.00 er det lurt å kontakte oss på forhånd for å ordne et parkeringsbevis..

Parkering er ikke bevoktet og skjer på eget ansvar. 
NB! Les skilting, det kan være andre parkeringsmuligheter som ikke er tilknyttet Telemarkskanalen og som har restriksjoner. Vis hensyn til privat eiendom.

Telemarkskanalen er lang (105 km), og vi anbefaler å bruke en spesifikk adresse for anløpssted i GPS kart. Ikke bruk Telemarkskanalen som kartsøk. 

Oversikt over adresser og annen nyttig info om anløpsstedene finner du i vår oversikt.

 

Rullestoler/bevegelseshemmede

Passasjerbåtene på Telemarkskanalen er veteranbåter og dermed ikke universelt utformet og tilrettelagt for bevegelseshemmede. Det er imidlertid plass til å ta om bord manuelle rullestoler opp landgangen, men ikke elektriske.

For passasjerer med bevegelseshemninger anbefaler vi å reise fra/til påstigningssteder der man går om bord mens båten ligger i en sluse. Dette fordi det kan være bratt stigning fra brygge til båt på de stedene der båten legger til ved en kai/brygge. Vår anbefalte strekning er fra Ulefoss til Lunde.

Det er trapp ned til serveringsstedet om bord og bevegelseshemmede kan derfor ha problemer med å komme seg ned. Det er toaletter oppe på dekk. På M/S Henrik Ibsen er det et HC-toalett på dekk, mens det på de andre båtene er høy terskel inn til toalettet.

Hvis du ønsker på reise med oss på en tur som inkluderer buss, så vær oppmerksom på at den bevegelseshemmede da må ha mulighet til å komme seg inn i bussen ved egen hjelp eller ved hjelp av ledsager. 
Hvis dette ikke er mulig er alternativet å bestille en taxi som er tilpasset rullestol. Både Ulefoss taxi og Lunde taxi tilbyr det.

 

Røking om bord

Vi ber de røykende ta hensyn til øvrige passasjerer og røyking er kun tillatt helt bakerst ute på akterdekk. Det er ikke tillatt å røyke mens båten ligger i en sluse.

 

Sikkerhet

Alle båtene er sikkerhetssertifisert etter norske sjøfartsregler. Båtene er utstyrt med redningsflåter og vester til alle, og mannskapet har sikkerhetskurs og alle nødvendige sertifiseringer.
 
For passasjerenes egen sikkerhet oppfordrer vi til å vise forsiktighet om bord, blant annet ikke løpe på dekk, ikke holde hendene utenfor rekka når båten er inne i en sluse (klemfare) og ikke klatre eller stå på benker/stoler.

Det er ikke påbud om at barn skal bruke redningsvest om bord. Ønsker man likevel at barn skal benytte dette må egne vester medbringes. Vi ber om at foreldre holder barn under nøye oppsyn under hele reisen.

Merk: Det er strengt forbudt å gå av og på båten på annen måte enn via landgang.

 

Student, ledsager, honnør

På kanalbåtene reiser ledsager gratis ved fremvisning av ledsagerbevis. Billettbestilling gjøres på telefon 409 20 000. Vennligst gi beskjed ved billettbestilling om at en i følget har ledsagerbevis.

Det gis ikke rabatt for student og honnør.

 

Sykkel/sykkelhenger/kano/kajakk om bord.

Alle båtene kan ta med sykkel, sykkelhenger, kano og kajakk. Vi anbefaler forhåndsbestilling for å være sikret plass om bord.

Sykkel, sykkelhenger, kano, kajakk eller lignende utstyr må gjøres fri for bagasje og klargjøres nær påstigningsstedet. Utstyret løftes manuelt om bord på taket av båten og må være så lett som mulig. Eier må følge med og være behjelpelig ved påstigning og avstigning.

 

Utleie Sykkel og kano/kajakk 

Sykler, kano og kajakk kan leies ved henvendelse til Telemark Kanalcamping på telefon 915 75 421. www.kanalcamping.no

 

Utleie motorbåt

Motorbåt kan leies ved henvendelse til Norsjø Ferieland på telefon 35 95 84 30.