Unn deg en tur på den vakre Telemarkskanalen i sommer. Opplev gammel kulturhistorie, et yrende folkeliv og slusing slik den foregikk for over 100 år siden. Nyt ferden fra dekket på en av de nostalgiske kanalbåtene; M/S Henrik Ibsen®, M/S Victoria eller den noe nyere M/S Telemarken.

M/S Henrik Ibsen® vil sammen med M/S Victoria seile daglig i pendeltrafikk i perioden medio mai til medio september. M/S Telemarken går i fast rute mellom Norsjø/Akkerhaugen og Lunde daglig i perioden medoio juni til medio august.

img_1493

M/S Henrik Ibsen®

M/S Henrik Ibsen® ble bygget i Göteborg i 1907 og gikk i den svenske skjærgården som M/S Stryrsö frem til 1993 da den kom til Telemarkskanalen og fikk navn etter Skiens berømte dikter Henrik Ibsen. I 2010 gjennomgikk båten en omfattende totalrestaurering. Kapasitet 99 passasjerer.

img_1418

M/S Victoria

D/S Victoria ble bygget i 1882 på Akers Mekaniske Verksted i Oslo. I 1953 ble båten bygget om til motorskip og har vært gjenstand for flere ombygginger i årenes løp. Kapasitet 180 passasjerer. Les mer om M/S Victoria

kanalbatene-pa-telemarkskanalen

M/S Telemarken

M/S Telemarken ble bygget ved Västerviks nya varv i Sverige i 1951 og var en av båtene i Stockholms skjærgård. Kapasitet 140 passasjerer.