Velkommen ombord i det historiske veteranskipet
M/S Henrik Ibsen® anno 1907

Vårt veteranskip er å betrakte som en severdighet og er en egen attraksjon så vel som et transportmiddel på Telemarkskanalen.

Skipets fasiliteter og servicetilbud:
Soldekk med sittebenker og stoler, restaurantdekk med for- og aktersalong, toaletter (1 er hc-tilpasset), gratis wifi og moderne sikkerhetsutstyr.

Telemarkskanalen med nedre del anno 1861, og øvre del til Dalen anno 1892, Dalen Hotell anno 1894 og MS Henrik Ibsen anno 1907 – representerer alle unike kulturhistoriske attraksjoner, nennsomt oppgradert med dagens krav til komfort og service, og de utgjør sammen en herlig kortreist historisk opplevelsespakke.

Som reisende på Telemarkskanalen vil du få oppleve et levende kulturminne som stort sett har beholdt preget fra forrige århundre. Her finnes sluser med fine steinmurte vegger, de opprinnelige støpejernsinnretninger for manøvrering av sluseportene, gamle slusevokterboliger, vaktstuer, vakre parker og gamle brygger. På den øvre delen av kanalsystemet vil du seile gjennom vakre «vestlandsfjorder», høye fjell og storslått natur. Innerst mot Dalen kan man skimte foten av Hardangervidda som oftest er tildekket med snø.

Unn deg en uforglemmelig tur på Telemarkskanalen om bord på en av de historiske kanalbåtene M/S Victoria, M/S Henrik Ibsen® og M/S Telemarken. Her kan du velge mellom dagsturer fra 2 til 11 timer eller kanalpakker med overnatting.

Vi ønsker dere velkommen til en spesiell sommeropplevelse med både nostalgi og komfort!