M/S Telemarken


M/S Telemarken ble bygget ved Västerviks nya varv i Sverige i 1951 og var en av båtene i Stockholms skjærgård. M/S Telemarken har gått i trafikk på Telemarkskanalen siden 1988. Vi er den eneste båten som kjører fra Telemarkskanalens østløp mot Notodden.

Båten er registrert for 140 personer. Det er sitteplasser rundt bord innendørs for ca 60 pers. 

Man kan få kjøpt noe mat om bord på båten, som delefjøl, pølser, toast, vafler, is og brus og kaffe. Det vil også enkelte dager være muligheter for et varmt måltid på strekningen Lunde – Akkerhaugen. Vi har alle rettigheter, og serverer mye god drikke fra lokale leverandører.  

MS Telemarken er en av 3 båter som går i rute på Telemarkskanalen i sommersesongen. Ruten er fra Akkerhaugen brygge, over Norsjø til Ulefoss hvor den sluses opp gjennom kanalen til Lunde, hvor båten snur og seiler tilbake til Akkerhaugen samme vegen. På ruten vår får du oppleve de største sluseanleggene i kanalen. En veg tar turen ca 3,5timer, og man kan velge å ta buss i retur, eller halv pris for strekningen tilbake. 

MS Telemarken holder til ved Akkerhaugen Brygge på Norsjø, og kan leies for charter utenom rutetidene. Båten er 26 m lang, 5,6 m bred og stikker 1,6 m dypt.